News and Press Releases

CM Biomass styrker forretningen med konkurrent-opkøb

October 15, 2021

Media enquires

Group Communications

Phone: +45 7879 8228

press@ustc.dk

 

Terms of use for images

Please note that USTC Group owned images may only be used in editorial publications.

CM Biomass, en af verdens største grossister af træpiller, har været på indkøb og føjer nu den danske  træpilledivision fra Svenske Ekman Group til porteføljen.  Opkøbet kommer i kølvandet på, at den familieejede virksomhed USTC købte majoritetsandel i CM Biomass i sommeren 2021.

CM  Biomass  har  indgået  en  aftale  med  det  svenske  Ekman  Group  om  købet  af  den danske Ekman-division med salg og produktion af træpiller. Tilføjelsen af Ekman kommer til at styrke ikke kun forretningen med flere leverandører og kunder, men også den lokale forsyning i Danmark, idet Ekman råder over en af verdens første træpillefabrikker beliggende i Vildbjerg.

”Ekman besidder nogle klare styrkepositioner på det danske marked, som vi har været vældigt interesseret i.  Mens CM Biomass har både volumen og distributionsnetværk baseret på leverancer til forsyningsselskaber og distributører, så kan en spiller som Ekman bidrage med specialiseret viden på særligt byggemarkeder. Det bliver et ekstra ben for os at stå på, foruden tilføjelsen af træpillefabrikken som styrker vores forsyningslinjer i Danmark,” siger Michael Hjorth Christensen, COO i CM Biomass.

For Ekman kommer skiftet fra en selvstændig dansk division under et svensk selskab til integrationen i CM Biomass også til at rykke virksomheden i en forretningsmæssig bæredygtig retning.

”Ekman har siden 2012 drevet en god og stabil træpilleforretning i Danmark   med udgangspunkt i HP-Kvalitet træpiller fra fabrikken i Vildbjerg. Efter i nogen tid at have fulgt markedsudviklingen har vi vurderet, at vi ikke har den nødvendige kritiske masse til  at blive en signifikant global spiller indenfor biomasse, og at den bedste måde at opretholde en sund forretning i det globale træpillemarked er at slå vores styrker sammen med vel nok branchens stærkeste spiller, CM Biomass,” siger Ronnie Kristensen, administrerende direktør hos Ekman i Danmark.

Svenske Ekman Group trækker sig med frasalget af den danske division helt ud af markedet for træpiller.

Flere kræfter og nye markeder booster vild vækstrejse

CM Biomass har de seneste fem år været på en ekstraordinær vækstrejse, med en bundlinje der i seneste regnskab er hævet knap 1100 procent til 100 millioner DKK efter skat i forhold til 2016.

USTC købte sig i sommeren 2021 ind i CM Biomass med en majoritetsandel på 60 procent af træpillevirksomheden.  USTC spænder allerede bredt med selskaber indenfor blandt andet logistik og distribution, som CM Biomass og nu Ekman kan drage fordel af. Opkøbene er en del af den langsigtede strategi om at sikre en virksomhedsportefølje under USTC, som skaber positive synergier virksomhederne imellem.

CM Biomass råder i forvejen over et internationalt distributionssystem med flere end 50 lager hubs og står allerede for handel med mere end tre millioner tons træpiller årligt. Fra Ekman vil samtlige ti medarbejdere og kundeportefølje følge med til CM Biomass, der vil sikre, at forretningen fortsætter uden afbrydelser.

Handlen er betinget af konkurrencemyndighedernes endelige godkendelse.

Media enquires

Group Communications

Phone: +45 7879 8228

press@ustc.dk

 

Terms of use for images

Please note that USTC Group owned images may only be used in editorial publications.

CM Biomass employs more than 60 dedicated professionals in 8 countries and works with a variety of clients across several markets trading more than 3.5 million tons industrial and premium grade pellets per year. In 2020, CM Biomass realized an annual revenue of DKK 3 billion with profit before tax of DKK 130 million and with continued growth in in 2022. CM Biomass is a break out company of the Copenhagen Merchants Group both of which are under management by second generation owner Simon Rodian Christensen.